Hockeyfeber

Røttene til hockey er å finne langt tilbake i antikken. Historisk sett kan man finne en mer grusom form for hockey, som ble spilt i Egypt for 4 000 år siden. Forskjellige museer viser og bekrefter at hockey også ble spilt av både romerne og grekerne, eneste forskjellen var at spillereglene var annerledes. Den moderne formen for hockey kom til England på midten av 1800-tallet. I 1887 ble verdens første hockeyforbund stiftet i England, og de satte i gang med å lage regler for spillet.

Hockey med i De olympiske leker

Med motivasjon fra hockeykommisjonen, prøvde hockey å få søke om lov til å være med på De olympiske leker i Paris 1924. Det forslaget klarte de å få igjennom, og det ble dannet en ny hockeyorganisasjon som het Fédération Internationale de Hockey sur Gazon (FIH), som ble grunnlagt av Paul M.Lèautey. M.Lèautey ble også senere den første presidenten i FIH. Han samlet også sammen 7 andre land for å gjøre hockeysporten mer internasjonal. Disse nye medlemmene bestod både av menn og kvinner fra 7 forskjellige land som ville spille hockey: Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Frankrike, Ungarn, Spania og Sveits. Der ble det i senere tid også populært å ta på seg vagabond sko etter treningen.

Hockey ble populært blant kvinner

Populariteten vokste voldsomt innenfor hockeysporten blant kvinner på slutten av 1800-tallet. I 1927 ble Den Internasjonale føderasjonen for hockeykvinner etablert. Dette var en stor seier for jentene, siden likestilling for kvinner ikke var like utbredt den gangen. Først i 1982 ble FIH for menn og IFWHA for kvinner slått sammen til en enhet, som de kalte FIH.

I 1964 var det allerede 50 land som var tilknyttet med FIH. Dette var land fra hele verden, fra Afrika, Asia, Europa og Amerika, til sammen 137 nasjonale foreninger som stadig vokser.

Hva er hockey i dag?

I dag er hockey en veldig populær sport i Canada, USA, Sverige og Finland. I vårt land blir det spilt mye hockey, som for eksempel GET-ligaen, som representerer første divisjon innen hockey. I motsetning til Sverige, så bruker vi ikke så mye penger i sporten. Dermed er heller ikke sporten så utbredt i Norge. Interessen for hockey er fortsatt til stede her i Norge, men ikke fullt så mye som vår kjære nabo Sverige. Canada er det landet som dominerer i hockey, med store spillere som Wayne Gretzky, som har scoret flest poeng i NHLs historie Det er ingen som kan slå hans poengrekord, på grunn av mange regelforandringer som skjedde i løpet av 70–90 tallet. Målene ble betydelig mindre, og keeperne i dag er mye bedre enn det de var før i tiden. Den gang kunne man vinne 23–7 over motstanderen for eksempel, men sånn er det ikke i dag.