Idrett for de unge

I disse dager sitter unger flest foran TV-skjermer og Ipad-er. Dette er en lei trend, men virkelig en som vi voksne har vært med på å bygge. Det er ikke uten videre at den yngre generasjonen har valgt denne ruten, for markedsføringen har vært hardt rettet mot dem. Allikevel lot vi voksne barna sette seg ned og spille til å begynne med. Dette har vært en farlig trend fordi barnas helse sliter som en følge, og færre barn velger fysisk aktivitet. Bare det å leke ute i det fri er nå regnet som helt unødvendig av barna. Selv idretten er i ferd med å bli noe de færreste barn faktisk gidder å være med på.

Motiver barna til å trene

Som en forelder er det ditt ansvar hvor sunne barna er. Enten det handler om fysisk aktivitet, eller om rent og skjært kosthold, så gjelder det at du som forelder tar vare på barna dine. For mange feiler her og blir svake. For eksempel feiler de barna ved at de lar barna spille eller se på TV i evigheter uten ende. Dette fører til en mentalitet hvor barna tar det for gitt at TV skal være en del av hverdagen. Da kan det være vanskelig å motivere barna til å komme seg opp og ut, men det må du rett og slett bare. Barna dine opparbeider seg vaner som bygger en hel livsstil, og jobber ikke du med å bedre denne nå, så kommer de til å slite i årrekker fremover.

Invester i barna dine

Mange foreldre er fast bestemte på å investere i barne og ungdomsklær av kvalitet uten å nøle et sekund. De kjøper PC-er, TV-er, videospill og alt mulig til barna sine. Allikevel kan det virke som det er et problem når det skal investeres i sportsutstyr. Plutselig er et par ski som koster halvparten av en PC regnet som “svindyrt”. Det handler egentlig bare om at det ikke er barna som står og maser på oss denne gangen, og vi vet at selv om vi kjøper dette fantastiske utstyret, så vil ikke barna være glade engang. Faktisk blir det bare enda mer jobb ved at vi må tvinge dem til å delta!

Det er verdt det til slutt

Uansett motgangen, så er det viktig å huske på hvorfor en gjør alt dette. Det er til det beste for ditt barn. For deg som forelder er det selvfølgelig mye mer behagelig når poden bare sitter foran skjermen og ikke yter et ord. Det å tvinge den til å delta i fysisk aktivitet derimot fører til mye motstand. Vær derfor modig og sterk, og husk på at det vil være verdt det til slutt.