Hvorfor alle må prøve ut styrketrening

Hvis du ikke sliter med en sykdom som forhindrer deg fra å drive med styrketrening, prøv det. For den fantastiske tingen med styrketrening er at det passer alle, om du så er kvinne, mann eller et barn. Så klart, de yngre barna burde foretrekkende trene med lettere vekter og treningsmetoder, men ellers er det lite som kan stoppe deg. Du må ikke være noe monster på steroider for å starte, og da er alt fair game hvis du ønsker å begynne å trene styrke.

Alle kan gjøre det

Har du skadet benet kan du trene armene, og motsatt. Har du nettopp gått gjennom en øreplastikk behandling kan du allikevel trene. Du må aldri la ulemper stå i veien for at du kan bli den beste versjonen av deg selv. Manualene trenger ikke å veie mer enn 1 kg hvis det ikke fungerer for deg, og du trenger egentlig ikke vekter for å drive med styrketrening. Bruk effektive kroppsvektøvelser som push-up, knebøy, burpees og planke, fordi så lenge du har riktig teknikk vil alt funke. Ønsker du flere eksempler på øvelser (uten vekter) som kan være en tung utfordring for alle avhengig av hvordan du modifiserer og tilpasser det, sjekk ut artikkelen om 10 effektive kroppsvektøvelser av Maxim Sport.

Sunt for helsen din

Balanseringen mellom kardio, styrketrening og diett er nøkkelen til en sunnere livsstil. Absolutt ingen med noe kunnskap om styrketrening og livsstil generelt vil fornekte at denne type trening er utrolig for kroppen og helsen din. Hva som er ille, farlig og skremmende med styrketrening er om du har for lite kunnskap, havner i en uheldig situasjon og skader deg, eller overtrener. Merk at overtrening ikke er like normalt som folk skal ha det til. Noe som er et ordentlig problem hos nybegynnere, men også hos mer erfarne mennesker, er mangel på informasjon. Mange jeg har sett i mitt liv bruker helt feil teknikk for øvelsene de gjør, og det kan føre til livsvarige konsekvenser. Vennligst spør om hjelp av en ansatt ved treningssenteret du trener på, oppsøk hjelp fra profesjonelle, eller les deg opp på det skikkelig godt ved bruk av Internett.

Styrker selvtilliten også

Trenger nødvendigvis ikke å være avansert for å styrke selvtilliten, fordi trening, av alle slag, gjør deg oftest stoltere. Faktumet at man velger å bruke tiden sin på noe som vil forbedre kroppens helse gjør oss bare lykkelig naturlig, om du så driver med trening kun for å se bra ut eller ikke. Det vil uansett ta flere forsøk for å klare å bygge seg en rutine, så bare husk at du ikke må dra deg selv ned hver gang du mislykkes. Styrketrening skal være et hjelpemiddel for å bli sterkere fysisk, men også mentalt.