Lyst å delta i et løp?

Våren er her! Tiden er kommet for å plassere ski, staver og varme, tunge klær i boden igjen. Nå er det snøfrie veier, løping og lette klær som gjelder. Løpesesongen er allerede godt i gang, og de tradisjonsrike vårløpene avholdes like sikkert som at sevja stiger i skogen. Olavsstafetten gikk nylig av stabelen i Trondheim, og i tradisjonens tro markerer den overgangen fra terrengløp til bane mange steder i landet. Det er tid for en rekke spennende stafettdueller mellom lag fra ulike deler av regionene og i alle aldersklasser. Dette gjelder både jente- og gutteklasser og veteranklasser. Selv om det ofte er en kamp om medaljene, så skal lysten til å løpe være det som teller mest.

Vårens herlige løpeeventyr

Mange tilskuere fikk med seg en spennende Medaljekamp i Olavsstafetten. Vinneren i 2017 ble Ranheim, med Byåsen på sølvplass. Dette løpet handler om den vårlige overgangen fra terrengløp til bane, og foregår i Trøndelag som navnet tilsier. Et annet spennende vårløp er den kjente Holmenkollstafetten, som avholdes 13. mai i Oslo. Inntil da er det bare å fortsette å terpe løpeteknikk og gjennomføre nye hardøkter for de lagene som har tenkt å delta. Riktig løpeutstyr er en annen forutsetning for suksess, for ingen løper raskt og enkelt uten gode løpesko. Annet utstyr, slik som pustende treningstopper, er også et must for at løpeturen ikke skal bli en svett og klam opplevelse. Fuktige klær mot huden kan lett føre til forkjølelse. Dette kan faktisk sette en stopper for din deltagelse i kommende løp.

Hvor viktig det er med riktige sko

Som sagt så er gode sko er et must for gode prestasjoner. Uten riktig utstyr, til rett person, er det umulig å kjempe om de gjeveste plassene i de tradisjonsrike løpene som klubbene deltar i utover sesongen. Riktige sko handler ikke først og fremst om riktig utseende og farge. Det handler mer om de skjulte kvalitetene som gjør at skoen er laget for en spesiell aktivitet. Formen på din egen fot, hvilket underlag du skal løpe på, hvor mye du skal løpe og hvilken erfaring du har fra før, er alle viktige faktorer du må ta i betraktning når du skal velge riktig type sko. Dette vil avgjøre hvilken passform du skal ha på skoen, og hvor mye demping du trenger når du løper. Toppmodellene er alle gode sko, men det handler som sagt om å finne de modellene som har rett passform og som sitter godt på foten din.