Lytt til kroppen din

Man føler seg ofte veldig bra etter en skikkelig joggetur, sykkeltur, svømmetur eller en hard økt på treningssenteret. Faktisk slipper det løs endorfiner på samme måte som når vi slapper av, spiser noe godt eller drikker alkohol. Men man får god samvittighet på toppen av det. Allikevel bør man ikke overdrive det. For mye trening kan være skadelig for deg, akkurat som for mye usunn aktivitet.

Vit hvor grensene går

Du bør lytte til kroppen din og vite hvor grensene dine går. ikke tren med skader for det første, dette kan bare komme til å gjøre skadene dine verre. Og da ender du kanskje opp med kroniske plager istedenfor noen som går over. Og spesielt for personer med hjertefeil kan det være livsfarlig å presse seg selv for hardt. Det finnes nok av tragiske eksempler på ellers friske mennesker som har kollapset under en joggetur eller sykkeltur og aldri våknet igjen.

Ikke vær redd for å spørre

Har du små eller store plager, eller har du merket forandringer i helsen din du ikke vet hva kommer av? Det kan være lett å bare ignorere det og håpe det går over av seg selv. Dessuten kan det føles både dramatisk og unødvendig å dra til fastlegen med småting. Men det er heller ikke den eneste muligheten din. Du kan for eksempel motta veiledning fra Kry.no hjemme i din egen stue, og flinke leger kan fortelle deg hva du bør gjøre eller ikke gjøre videre.