Helsemessige fordeler med idrett

Myndighetene anbefaler alle voksne og eldre mennesker å drive minst 150 minutter med fysisk aktivitet hver eneste uke. Aldri før har mennesker sittet mer stille enn det man gjør i dag. Mange har kontorjobber hvor de sitter foran PC-en hver eneste dag, og når man kommer hjem er man ofte sliten og ønsker kun å sitte stille og se på TV eller lese bok.

For folkehelsen er ikke dette særlig bra. Det er derfor myndighetene oppfordrer til fysisk aktivitet hver eneste uke, og som man sier hjelper til og med de minste ting mer enn ikke å gjøre noe. Dette kan være ting som å velge å ta trapper heller enn at man tar heisen, eller hage- eller husarbeid.

De helsemessige fordelene man får igjen for å følge myndighetenes anbefaling er mange. Som de selv skriver er det dokumentert at fysisk aktivitet forebygger over 30 ulike tilstander eller lidelser man kan utvikle i forbindelse med for mye sittestilling.

For å unngå mange livsstilssykdommer og holde kroppen frisk og sunn er det viktig at man mosjonerer. Mosjon kan forebygge mange ulike typer lidelser og sykdommer, som for eksempel diabetes type 2 eller hjerteinfarkt. Det er altså ikke mye som skal til, kun 30 minutter om dagen fem dager i uken.

Får man til dette er man på god vei til bedre helse og en sunnere kropp. Dersom man får til å øke mengden trening vil det gi enda flere gevinster, men man må passe på at man ikke overtrener, slik at man utvikler skader og andre typer lidelser, som igjen kan føre til at man ikke får mosjonert i det hele tatt. Trening er altså viktig for en sunn kropp, men man vil også merke at man orker mer.